Strandhagens historia

Jag tror att drömmen om att driva mitt eget B&B började redan när jag var barn. Jag byggde en vind till mitt dockhus för att göra rum för ett dockhotell. Min barndomsdröm gick i uppfyllelse då vi bestämde oss för att öppna dörrarna till vårt hem om somrarna och starta vårt B&B.

Vi hittade ett gammalt övergivet stockhus från 1800-talet som vi plockade isär, tog till vara och byggde upp igen här ute i Pirlax vackra landsbygdsmiljö. Medan vi byggde och fixade hittade vi många gamla men vackra föremål och möbler. Till slut hade vi vårt drömhem och hade rotat oss och blivit en del av den fridfulla naturen och livet i byn.

Har man något fint ska man dela med sig. Vi tror starkt på att delad glädje är dubbel glädje. Därför vill vi dela och sprida värmen genom att bjuda in nya, ännu okända vänner att tillbringa tid hos oss.
Det är en gammal tradition att öppna dörrarna till sitt hem och hyra ut det åt gäster. Förr flyttade folk i skärgården in i mindre hus eller stugor under sommarmånaderna för att hyra ut sitt hus åt sommargäster, ungefär som vi gör nu.

Vi ses på Strandhagen.

Vi har haft gäster från många olika delar av världen och i alla olika åldrar: par, grupper, vänner och ensamma äventyrare.

Strandhagen är som bäst då alla gäster samlas på verandan och dricker kvällste. Det blir mycket skratt, berättelser och nya vänskapsband. Dessa gemensamma stunder är det jag värdesätter mest med mitt arbete.

Det är också härligt när vi får se gäster komma tillbaka på nytt. Då känns det som att Strandhagens stora familj är tillsammans igen. En del kommer för att njuta av naturens lugn eller slicka sina sår, andra för att traska på kullerstensgränderna i gamla stan i Borgå och Lovisa eller känna sig fria i Pellinge skärgård.

Vårt mål är att Strandhagen skall vara mer än en plats att sova på. Vi vill erbjuda våra gäster ett hem, även om det bara är för några nätter. Vi strävar till att vara ett ställe där du kan slappna av, njuta av tystnaden och den fridfulla naturen och känna dig bortskämd med en härlig frukost i trädgården.

Det är mer än 15 år sedan de första gästerna anlände till Strandhagens B&B. Idag minns jag inte längre alla gäster, men blir glatt påmind om många då jag bläddrar igenom gästboken. Ändå har många av våra gäster gjort ett bestående intryck på Strandhagen och fått en speciell plats i mitt hjärta. Jag hoppas att Strandhagen också har ett litet hörn i våra gästers hjärtan.

Hoppas vi ses snart!
Mina Westerholm