Strandhagenin tarina

Bed & Breakfast taisi olla unelmani jo lapsena. Rakensin nukkekotiini yläkerran, jotta saisin lisää huoneita, joissa pitää hotellia. Lapsuuden haaveet toteutuivat, kun päätimme avata kotimme ovet vieraille kesäisin, Bed & Breakfast -muodossa.

Olimme löytäneet hylätyn 1800-luvulla rakennetun hirsitalon, jonka purimme, pelastimme ja rakennutimme uudelleen tänne Piirlahden maalaismaisemaan. Useamman vuoden rakentamisen aikana keräsimme vanhoja elämää nähneitä huonekaluja. Lopuksi meillä oli haluamamme koti ja olimme juurtuneet tähän kylään ja luonnonrauhaan.

Uskon vahvasti, että jos itsellä on jotain hyvää, sitä pitää jakaa muille. Silloin se vasta ilo on! Siksi haluamme jakaa ja ylläpitää talomme hyvää ilmapiiriä kutsumalla kotiimme uusia, vielä tuntemattomia ystäviä.
Avaamalla kotimme ovet kunnioitamme vanhaa perinnettä. Teemme kuin saaristolaiset entisaikoina, kun he vuokrasivat oman kotinsa kesäasukkaille ja siirtyivät itse pienempään rakennukseen loma-ajaksi.

Kohtaamiset ovat B&B:n sydän

Asiakkainamme on ollut kaikenikäisiä ihmisiä ympäri maailman. Pariskuntia, ryhmiä, ystävättäriä ja yksin matkustavia seikkailijoita.

Kun iltaisin vieraat kokoontuvat juomaan teetä verannalla, tutustuvat toisiinsa ja jakavat päivän kokemuksia ja nauruaan, Strandhagen on parhaimmillaan. Nämä kohtaamisen ja viihtymisen hetket ovat arvokkainta työssäni.

Parhaita hetkiä ovat myös ne, kun ennestään tutut vieraat palaavat uudestaan. Se tuntuu siltä kuin Strandhagenin suurperhe olisi jälleen koossa. Jotkut saapuvat nauttimaan luonnon rauhasta, toiset nuolemaan haavojaan tai viihtymään Vanhan Porvoon mukulakivikujilla, Loviisan pikkukaupungissa tai Pellingin saariston merellisessä tunnelmassa.

Strandhagenin missiona on olla enemmän kuin yöpymiskohde. Haluamme olla koti vieraillemme, vaikka vain muutaman päivän. Haluamme olla paikka, jossa voi rauhoittua, nauttia hiljaisuudesta ja luonnonrauhasta, tuntea olonsa hemmotelluksi ja istua rauhassa aamiaispöydän kauniin kattauksen äärelle.

On jo viisitoista vuotta siitä, kun ensimmäiset B&B-vieraat saapuivat Strandhageniin. En enää muista kaikkia entisiä vieraita, en edes vieraskirjaa lukiessani. Silti monet vieraani ovat jättäneet ikuisen jäljen Strandhagenin historiaan ja minun sydämeeni. Toivon, että Strandhagen jättää pienen jäljen myös vieraitteni sydämiin.

Toivottavasti tapaamme pian!
Mina Westerholm