Nära och närmare

Naturstigen och trädgården.

Strandhagen ligger på landsbygden mitt bland skogar och fält vid stranden av en stillsam havsvik. Här kan du plocka bär och svamp, hälsa på kor och hästar på ängarna eller titta på bina som jobbar i fruktträdgården.
Runt trädgården går en naturstig där du kan hitta sittplatser eller rentav klättra upp i fågeltornet för att se fågellivet i havsviken.

Cyklar

Det finns några cyklar på Strandhagen som gästerna får använda gratis. Man kan t.ex. ta en cykeltur till Virvik naturstig, strand och golf, Pellinge skärgård eller varför inte bara cykla och ta en glass i bybutiken i Gäddrag?

Virvik naturstig och strand

Virvik friluftsområde, som ligger på 10 minuters köravstånd från Strandhagen, är en härlig utflyktsdestination för alla som tycker om natur och uteliv. Längs den 3,5 km långa naturstigen finns mycket att se: kärr, höga klippor och grottor under stenbumlingar. Den längre naturstigen är 7,3 km, och lämpar sig för vandring, stiglöpning eller terrängcykling. Se kartan.

Vid stranden, intill frisbeegolf banan, finns Virviks allmänna simstrand. Den och alla övriga simstränder i Borgå hittar du här.

Virvik Golf och frisbeegolf ​

Virvik golf bana har 18 hål och vackra vyer där den ligger vid havet och sträcker sig runt Virvik herrgård. På Virvik golf finns också ett café där man kan njuta av förfriskningar och annat smått och gott.

För dem som är mer intresserade av frisbeegolf än traditionell golf finns det en frisbeegolfbana med 18 hål. Den mångsidiga banan slingrar sig genom skog, längs havsstranden och öppnare fält. Banan erbjuder varierande natur med höjdskillnader.

Pellinge

I Pellinge skärgård kan man njuta av det glittrande havet, grönskande vilda utsikter och karga klippor. Det är samma miljö som författaren, och skaparen av Mumintrollen, Tove Jansson inspirerades av. Om du vill gå i Janssons fotspår rekommenderar vi det spännande Island Riddles-äventyret, där deltagarna löser mysterier ur Tove Janssons bok “Hur gick det sen?”.

Besök även Pellinge sommartorg på lördagsförmiddagar hela sommaren, eller onsdagkvällar i juli. Den fina bybutiken Söderby-Boden, med ett litet café, kan du besöka alla dagar i veckan under sommaren.

Läs mer på www.visitpellinge.fi

Bosgård ​

Bosgård kan du få en inblick i hur det är att driva en ekologisk köttfarm. I den vackra herrgårdsmiljön finns en naturstig med informationstavlor. Man kan också köpa av gårdens egna kött eller äta en bit mat i gårdens Deli Café.

Bosgård ligger ungefär 13 minuter från Strandhagen med bil.

Vanha Porvoo

Ett av Finlands mest kända resemål är Gamla Borgå, som är känt för sina smala gränder, färggranna trähus och röda strandbodar. I Gamla Borgå finns många högklassiga restauranger, charmiga caféer och mysiga små butiker.

Vill du bli guidad? Be om mer information.