Porvoo Borgå Jukola 2023 17-18.6

Kom till Borgå för att följa med världens största orienteringsstafett!

Så vi har väntat på det här i åratal! Äntligen är den efterlängtade sommaren här då den lokala orienteringsföreningen Ok Trian får visa hela världen, att i Borgå kan man orientera och arrangera tävlingar. Jukola kaveln arrangeras för 74. gången och damernas Venla kavel för 45. gången. Världens största orienteringsstafett tävling arrangeras i Ebbo, 10 km frå Borgå centrum och 5 km från Strandhagen. Det förväntas 50 000 personer under tävlingsveckoslutet, så förberedelserna har på gått i åratal.

På Strandhagen inkvarterade vi orienterare redan senaste höst, då de var här för att träna och bekanta sig med den lokala terrängen. Under Jukola veckoslutet kommer här att var fullt med orienterare, såvida att de övehuvudtaget ger sig tid och ro att sova en stund. På tävlingsområdet kommer att finnas både matserveringar och program av olika slag. Det är bara att bege sig dit och bekanta sig med orientering som en sportgren.

Strandhagens eget folk har naturligtvis också drabbats av orienteringsflugan, så det ligger kartor på köksbordetr mest varje dag. Genast bakom husknuten finns den närmaste övningsbana, och i närheten ännu fler. så här vandrar vi i skogarna med kompass i handen, och letar efter kontroller. Så här som nybörjare i orienteringkan jag bara uppmana alla att pröva på det, för orientering är en ypperlig orsak att röra sig i naturen. För att inte tala om den härliga känslan då man märker att man går framåt och plötsligt kan läsa kartan.

Så en uppmaning till alla; iväg ut i skogen för att orientera!

Mer info om Jukola 2023:

https://jukola.com/2023/

https://www.porvoo.fi/haku/?haku=jukola+viesti

https://oktrian.fi/

Title

Subtitle