Porvoo Borgå Jukola 2023

Suunnistusrasti
Suunistus on mainio tapa viettää aikaa luonnossa.

Porvoo Borgå Jukola 2023 17-18.6. Tule Porvooseen seuraamaan maailman suurinta viestisuunnistuskilpailua!

Porvoo Borgå Jukola 2023 17-18.6. Tule Porvooseen seuraamaan maailman suurinta viestisuunnistuskilpailua! Kylläpäs tätä on odotettu jo vuosikausia! Vihdoin koittaa kesä jolloin paikallinen suunistusseura Ok Trian saa näyttää koko maailmalle että Porvoossa kyllä osataan suunnistaa ja järjestää kisoja. Jukola viesti järjestetään nyt 74. kerta ja naisten Venla viesti 45. kerta. Tämä maailman suurin viestisuunnistuskilpailu toteutuu Epoossa, 10 km Porvoon keskustasta ja 5 km Strandhagenista. Paikalle odotetaan noin 50 000 ihmistä viikonlopun aikana, joten järjestelyjä on tehty jo vuosikausia.

Strandhagenissa majaili jo viime syksynä suunnistajia harjoittelemassa ja tutustumassa täkäläiseen maastoon. Jukola viikonloppuna talo tulee olemaan täynnä suunnistajia, mikäli ehtivät ja malttavat laisinkaan nukkua kisojen aikana. Kisa-alueella tuleekin olemaan kaikennäköistä tarjoilua ja ohjelmaa, joten sinne vain hengailemaan ja tutustumaan suunnistukseen urheilulajina.

Strandhagenin omaan väkeen on tietysti myös iskenyt tämä suunnistusvimma, joten karttoja lojuu keittiön pöydällä harva se päivä. Heti nurkan takana onkin lähin harjoitusrata, ja lähistöllä useampia muita, joten täällä sitä metsässä kuljetaan kompassi kädessä, rasteja etsiskellen. Näin aloittelijana voin vain kehotta muitakin kokeilemaan, sillä suunnistus on kyllä mahtava syy ja tapa liikkua luonnossa! Ja se ihana tunne kuin huomaa että kehittyy ja oppii lukemaan karttaa!

Joten kehoitus ihan kaikille: Ylös, ulos ja metsään suunnistamaan!

Lisää aiheesta:

https://jukola.com/2023/

https://www.porvoo.fi/haku/?haku=jukola+viesti

https://oktrian.fi/